Dacă vi se pare că sistemul de încălzire nu mai funcționează la capacitate maximă sau că se întrerupe din când în când și scoate zgomote ciudate, ori fluctuează temperatura apei la duș, ar putea fi un semn că ar trebui să luați în considerare schimbarea centralei termice.
Un sistem de încălzire învechit poate deveni mai puțin eficient în timp determinând un consum sporit de gaz și, implicit, creșterea inexplicabilă a facturilor.
Înainte de a lua decizia de a vă schimba centrala, ar fi bine să verificați dacă vă aflați în una dintre următoarele situații:
– Un instalator calificat a găsit o defecțiune la centrala pe care o aveți, un model vechi al cărei reparații nu se justifică în privința raportului cost-eficiență
– Consumul de energie nu poate fi monitorizat sau controlat în mod corespunzător, iar termostatele sau temporizatoarele nu asigură un control suficient.
– Are un rating de eficiență energetică slab, „G”.
– Centrala dumneavoastră funcționează continuu, crescând consumul.
Indiferent în care dintre situații vă aflați, înlocuirea centralei vechi cu una nouă și performantă va eficientiza consumul și va crește gradul de confort, ținând costurile sub control.